Opbevaring af brød

#2 Bivokslærred – Opbevaring af brød

Her på Birkegården vil vi gerne hjælpe med at skabe en mere bæredygtig hverdag. Vi vil bl.a. inspirere til hvordan du simpelt kan få en hverdag med lidt mindre plastik, et skridt af gangen. I videoen viser jeg hvordan du kan bruge bivokslærred til opbevaring af brød uden brug af plastik.

Dette er en serie, der viser hvordan vi anvender bivokslærreder i det daglige!

#1 Bivokslærred til opbevaring af ost og andet pålæg
#2 Bivokslærred til opbevaring af brød, kan fryses (her er du nu)
#3 Bivokslærred – Vedligehold med en hårtørrer (udkommer den 26 marts)
#4 Bivokslærred – tilpasning og brug som låg
#5 Bivokslærred – fold en konvolut til snacks

Skriv endelig, hvis du har ønsker om andre episoder i serien 🙏

Naturlig opbevaring af brød uden plastik

Vi kender alle dilemaet med lækkert nybagt brød, men der er mere end vi kan spise nu og her!

Hvordan opbevarer vi brødet uden at bruge en plastikpose til vores hjemmebagte øko brød?

Om det er opbevaring af surdejsbrød, morgen boller eller rugbrød, så gælder det om at få brødet pakket godt ned.
Du skal undgå at brødet udtørrer uden det bliver holdt fugtigt. For optimal brødopbevaring kan vi anbefale at bruge et bivokslærred, hvor brødet kan pakkes tæt ned og brødet udtørrer ikke, da bivoksen holder på fugten. Samtid er bivokslærredet let åndbart, så brødet bliver ikke holdt alt for fugtigt.
Som med alt anden hjemmebagt brød, uden konserveringsmidler, anbefaler vi at du fryser det brød ned, du ved du ikke skal spise inden for de næste to dage. Nedfrysningen er for at forebygge evt. mugdannelse i brødet.

Bivokslærred kan fryses

Når du har pakket dit brød ned i et bivokslærred, så kan du fryse hele pakken ned. Pas på ikke at overfylde lærredet, så du ikke kan pakke det tæt, så risikerer du nemlig frostskader. Brød pakket i bivokslærred på samme måde som i videoen her under gemmer vi i fryseren. Vi tager brødet op når vi skal bruge det. Hvis du er på forkant, så er det bedst at lade bivokslærredet tø lidt op ved stuetemperatur inden du åbner det. Har du ikke tid til at vente på at det tør op, så åben blot pakken og tø brødet op for sig. Kom endelig ikke bivokslærred i mikroovn, på radiator i ovn eller lignende, da bivoksen så vil smelte.

Hvis du får slidt meget på dit Bivokslærred, ved f.eks. at åbne og lukke det i frossentilstand eller blot bruge det rigtigmeget, så kan du i video #3 se hvordan du nemt kan vedligeholde dine bivokslærreder med en alm hårtørrer.