Sæbe

Sæbe fra Birkegården’s Sæberi

Håndlavet sæbe

Er du på udkig efter lækker, naturlig og økologisk sæbe? Så er du landet det helt rigtige sted. Her hos Birkegården’s Sæberi finder du et udvalg af håndlavet natursæber. Alle sæberne er fremstillet af naturlige, økologiske og lokale råvarer, hvilket du kan læse meget mere om nederst på siden. Gå derudover blot på opdagelse i udvalget af sæbebarer med blandt andet hjemmedyrkede urter.

Økologiske håndsæber med holdning

Hos Birkegårdens Sæberi producerer vi ikke blot fast håndsæbe. Vi producerer økologisk håndsæbe med holdning, og du kan være sikker på, at der er tænkt nøje over hver eneste lille detalje og led i produktionen.

I alt, hvad vi gør, går vi den ekstra mil for at være så bæredygtige som overhovedet muligt. Vores mål er at sætte et positivt aftryk på jorden ved blandt andet at lagre mere kulstof, end vi udleder, og dette gælder naturligvis også, når vi fremstiller vores sæbebarer.

Bæredygtig fremstilling af sæbe

Når du køber en fast håndsæbe hos Birkegårdens Sæberi, får du en sæbe, der har fået masser af kærlighed – og som har været længe undervejs.

Vi støber sæbemassen i træforme, og efter et døgn er den klar til at blive skåret ud. Herefter får sæben lov til at modne i minimum fire uger, før vi sender den afsted til dig eller en anden glad køber, der har valgt at forkæle sig selv.

Som et led i at være så bæredygtige som overhovedet muligt bruger vi ingen emballage til vores sæbebarer, og der er derfor blot en mindre etiket på vores sæber. Det er lovpligtigt at have etiket på en lækker håndsæbe, så denne del af emballagen kan vi ikke skære fra. Dog bruger vi naturpapir til etiketterne, så vi også her kan gøre en indsats for at skåne vores kære planet.

Økologisk sæbe med lokale råvarer

Vores håndlavede sæber fremstilles af fedt hentet direkte fra lokale, økologiske gårde. Vi ønsker at have fuldkommen hånd i hanke med, hvilke ingredienser der kommer i vores sæber, og derfor vil vi også gerne selv have mulighed for at besøge vores leverandører.

Netop fordi vi ønsker at kunne besøge vores leverandører og selv få indblik i produktionen, benytter vi aldrig eksotiske råvarer i sæbefremstillingen. Samtidig betyder dette, at der – naturligvis – ikke er nogen ingredienser, der bliver transporteret langvejsfra med hverken fly, tog eller bil.

Håndlavet sæbe med håndplukkede urter

Langt de fleste af de urter, vi bruger i vores håndlavede sæber, dyrker vi selv på vores gård. Nogle plukker vi i omkringliggende haver og natur, så det gælder stort set for alle urterne, at de er plukket inden for en radius af fem kilometer fra vores hjem og sæberi.
Foruden at mange af vores økologiske sæber indeholder plejende og nærende urter, gælder det også, at en lang række af dem indeholder bivoks og honning.

På Birkegården har vi vores egen naturlige og skånsomme biavl. Herfra høster vi bivoks og honning
til brug i sæberiet. Når du køber en økologisk krops- og håndsæbe med honning eller bivoks i her
fra os, ved du altså, at ingredienserne kommer fra den forsvarlige biavl lige her på vores gård.

Sæbebarer til både hænderne og kroppen

Vores faste sæber – eller sæbebarer – kan benyttes på hele kroppen. Den milde sæbe kan således bruges for eksempel i badet, hvor den kan erstatte din shower gel eller lignende.

Størstedelen af vores sæbebarer kan fås både med og uden snor. Versionen med snor er typisk ideel for dig, der leder efter en sæbebar til kroppen. Sæbebaren skal gerne have mulighed for at tørre imellem brug, og det kan den nemmere, hvis du hænger den op inde i badet. Derved skabes der nemlig god luftcirkulation omkring den faste sæbe.

Foruden at du kan benytte vores håndlavede sæber i badet, kan de selvfølgelig også bruges som lækker håndsæbe. Her kan du vælge en version uden snor, hvis du har en sæbeskål, der giver mulighed for, at vand kan løbe fra. Har du ikke en god sæbeskål, så har vi fået produceret en, der er lavet af lokal rødler, der næsten er gravet op lige vedsiden af ler ovnen her i Nordfjends.

En økologisk sæbebar er god for dig – og for miljøet

Vi kan – naturligt nok – komme på mange gode grunde til, at du bør overveje at investere i
håndlavet sæbe fra netop Birkegårdens Sæberi. Opsummeret kan vi sige, at vores sæber er et godt
valg for både dig og for vores planet.
Ved at benytte sæbebarer frem for flydende sæbe minimerer du mængden af emballage, du bruger,
gevaldigt. Som vi allerede har nævnt, er der kun den lovpligtige etiket på vores sæber, og der bruges således hverken en masse papir, plastic eller noget helt tredje som emballage. Dét er en stor fordel set fra et miljømæssigt perspektiv.

Foruden at en økologisk sæbebar er et godt valg for vores klode, er den det også for dig. Alle vores sæber er nemlig skånsomme og 100 % naturlige. De indeholder ingen kunstige farvestoffer, dufte, parabener eller konserveringsmidler. Derimod er de smækfyldte med naturlige ingredienser, der nænsomt rengør og plejer din hud.

Vores krops- og håndsæber har en skøn, mild “ren” duft af sæbe. Den stammer naturligvis ikke fra parfume, men fra sæben selv, urter eller honning i sæben.

Økologisk sæbe som førstehjælp til problematisk hud

En lækker håndsæbe er ikke bare skøn at bruge. Faktisk gælder det også, at mange af vores glade
kunder oplever, at vores sæber kan afhjælpe diverse hudproblematikker. Eksempelvis har flere haft
glæde af at benytte vores brændenældesæbe til tør og sart hud samt i forbindelse med børneeksem.
Vores kaffesæbe med genanvendt kaffe kan blandt andet benyttes eksfolierende, og den er derfor
særligt ideel at gøre brug af, efter en tur i haven, i værkstedet eller lignende.

Giv gerne dine fødder et dejligt fodbad, hvor du gør brug af sæbespånerne, og afslut med vores hudplejeprodukter
såsom vores plejende og nærende bivokscreme.

Generelt er en økologisk håndsæbe et oplagt valg for dig, der har sart hud, og som ønsker at give
dine hænder den bedst tænkelige behandling.

Find din nye, økologiske sæbebar her hos Birkegårdens Sæberi

I vores Webshop kan du finde hele vores udvalg af sæbebarer. De kommer i forskellige størrelser og
med forskellige, plejende ingredienser såsom urter i. Fælles for dem alle er, at de er baseret på
økologiske, naturlige og lokale råvarer.

Sæbefremstillingen foregår på Birkegården, som også er vores hjem, og alle sæberne er håndlavede.
De bliver ligeledes udskåret i hånden, og derfor vil udseendet af de enkelte sæber variere en smule
fra gang til gang. Derudover kan der være en smule forskel i duft og farve fra gang til gang.

Vi er sikre på, du kan finde en fast håndsæbe her på siden, som din hud vil elske dig for at investere i.

Har du nogen spørgsmål til vores produkter, er du altid mere end velkommen til at kontakte os, og så skal vi nok guide dig i retningen af den helt rette økologiske sæbe.

Vi håber, du bliver glad for din nye sæbebar!