røde hænder efter håndsprit

Røde hænder efter brug af håndsprit – kundeerfaringer

Har du oplevet, eller kender du nogle der har, fået røde hænder efter brug af håndsprit eller hyppige håndvask?
Vi lever i en tid med meget fokus på rene hænder. Håndhygiejnen bliver vægtet højt, så håndvask og afspritning af hænderne er blevet en tilbagevendende del af hverdagens gøremål, rigtig mange gange dagligt, for nogle.

Personale i sundhedsvæsnet og institutioner er særligt udsatte!

Jeg har selv arbejdet som pædagog, både med børn og i specialområdet. Jeg ved for meget håndvask og hygiejne der er på de to arbejdsområder, når vi har normale tilstande, hvor nogle af mine kollegaer også fik gener af den store affedtning af huden.
Corona’s ankomst til landet og de politiske restriktioner der er taget i brug, for at skabe kontrol over situationen, har sat ekstra press på at holde en god håndhygiejne. Det er vist ikke gået nogle forbi at der er blevet stor efterspørgsel på bl.a. håndsprit. 🤔

Man har haft fokus på de udsatte hænder i sundhedsfaget i mere end 10 år. Blandt andet kan man læse i magasinet Sygeplejersken tilbage i 2007 at mange sygeplejesker vaskede hænder 20-40 gange dagligt på en vagt, disse tal må formodes at være væsentlig højere lige nu. Den gang vurderede man at de hyppige håndvask og direkte kontakt med hudskadelige stoffer var årsag til håndeksem.

DSR, anbefaler at man flere gange dagligt plejer sine hænder med en fed creme, så fed som muligt. Vores Bivokscreme har vist sig at være meget gavnlig til de udsatte hænder, der bliver røde efter brug af håndsprit og hyppige håndvask.

Røde hænder efter hyppig brug af håndsprit på sygehuset – Natt anbefaler

Natt anbefaler Birkegården’s Bivokscreme:

Godt jeg så og købte Bivokscremen, for at prøve. Jeg arbejder på et sygehus. Hænderne er tørre, røde og irriterede efter håndvask og afspritning hele tiden. Bivokscremen hjælper min hud og hænder.

Symptomer på håndeksem:

  • Tør hud
  • Rød hud
  • Skællende hud
  • Kløende hud
  • Væske fyldte blærer, knopper eller revner

Ovenstående er nogle af de tegn man skal være opmærksom på i forhold til at udvikle håndeksem. Til trods for at huden heler og kommer til at se sund ud, så skal du være ekstra opmærksom på din hud i flere måneder bag efter, da huden er ekstra sårbar, for affedtning, ved håndvask sprit og anden kemisk påvirkning.

PAS PÅ dine hænder og beskyt dem mod den daglige affedtning, med en fede creme, som vores Bivokscreme