Røde børnehænder efter hyppig håndvask

Røde børnehænder efter hyppig håndvask

Har du lagt mærke til at der er mange røde børnehænder efter hyppig håndvask?

AV AV! Det gør ondt på mig, når jeg ser billeder af de røde hænder, med beskrivelser om hvordan det svier og klør 😭

På de sociale medier har jeg jævnligt læst om hvordan mange frustrerede og bekymrede forældre oplever at deres børn får røde hænder af de mange gange håndvask på en dag i børnehaven eller i skolen. De røde børnehænder beskrives som værende sviende og kløende, nogle oplever sågar at hænderne revner, væsker og bløder.

De mange håndvask med skrappe affedtende sæber udtørrer hænderne, så de bliver røde og gør ondt. En kombination af den tørre og irriteret hud der klør, gør at huden hurtig revner eller der på anden måde går hul på den vigtige beskyttende barriere som huden er. Når huden bliver ru og tør, bliver den sværere at gøre ren, da skidt nemmere sætter sig fast. Når først huden er brudt sker der nemmere en infektion, hvis så huden er svær at vaske ren, så kan i nok se den onde cirkel der er startet.

Fed creme mod røde børnehænder efter hyppig håndvask

Brug en fed for at afhjælpe de udtørrede børnehænder. Vil du gerne beskytte dine børns hænder mod at blive røde og smertefulde, så gør som det har været anbefalet sygeplejesker og andet sundhedspersonale i årevis:
Plej dine børns hænder med en fed creme et par gange dagligt
Sundhedspersonale har altid været opmærksom på at pleje deres hænder på grunde af hyppige håndvask. De hyppige håndvask er med til at øge risikoen for at ødelægge huden og skabe en stor risiko for at man udvikler håndeksem. Derfor er det yderst vigtig at pleje og beskytte huden mod de hyppige håndvask.

Vi anbefaler at bruge en naturlig creme uden unødig kemi, som vores bivokscreme. Dette anbefaler vi, da huden på hænderne bliver så sarte, at der er øget risiko for at reagere på mange forskellige kemikalier, her under konservering, farver og parfumer. Bivokscremen indeholder kun rene og naturlige råvarer.

Husk at bruge en mild sæbe, så ofte i selv kan vælge hvilken sæbe i bruger. Gå efter en superfat sæbe, med et godt indhold af rest fedt. Dette sikre at sæben ikke affedter og tilføjer de gode olier til huden, som der er en del af sæben. Alle vores natursæber er milde superfat sæber uden parfumer, farver eller anden unødig kemi.

Lulu har brugt Bivokscremen på hendes datters røde hænder

Jeg kan klart anbefale Birkegården’s Sæberi… Især deres Bivokscreme. Min datter har bøvlet sådan med tørre hænder efter hyppig håndvask i børnehaven. Det var lige indtil vi prøvede Bivokscremen, det har gjort mirakler på min datters hænder 🙏💖

Sådan skriver Lulu på vores facebook side