Bivokscreme

Hvorfor er det godt at bruge hudpleje uden vand?

Men min hud bliver hurtig så frygtelig tør, så den skal fugtes! Hvorfor så hudpleje uden vand?
Vand gør huden våd ikke smidig og elastisk. På grund af osmose forsøger huden at skabe balance mellem indholdet i væsken på indersiden og ydersiden af huden. Derfor sker der det lige modsatte når vi bruger vand på huden. Du kender det måske fra et varmt bad, her åbner porerne sig i huden meget og den osmotiske effekt kan ske hurtigere. Din hud bliver hurtig tør, sej og lidt stiv i betrækket efter et varmt bad.

Hemmeligheden bag lækker hud: Du skal elske gode olier!

Igennem lang tid er vi blevet fortalt hvor dårlig fedt er, så der er måske lidt svær at tro at vi skal elske olie. Når vi snakker om tør hud og vil øge fugtigheden, så har det ikke noget med vand at gøre. Derimod ønsker vi at få en masse god fedt og olie i huden. Ikke i den forstand at vi blot skal lagre nogle kilo på sidebenene og så er vi sikret med en evig smidig og blød hud. Det skal være god fedt der arbejder aktivt med og på huden.
Hemmeligheden bag god hudpleje er at give huden hvad den har brug for. Det er mindre vigtig hvilken hudtype du har. Industrien skaber mange produkter med forskellige formål, for at kunne sælge mere til de samme kunder. Desuden er det nemmere at målrette deres markedsføring hvis produkterne har få specifikke egenskaber.

🚨Tag dig i agt, din hud bliver angrebet fra flere vinkler!🚨

Huden er vores absolut største organ. Huden optage det vi påfører den og det er rigtig mange ting den bliver udsat for i vores dagligdag. Ikke nok med at vi påfører cremer, parfumer og kemi fra vores tøj direkte på vores hud, så er der meget kemi i vores omgivelser. Kemi i luften rammer vores hud og der kan ske en optagelse i kroppen. Vi er efterhånden alle bekendt med flammehæmmere i møbler, afdampning fra plastik, diesel og benzin dampe, passiv røg og ikke mindst udstødningsgas. (Vidste du det ikke i nu, så er du hermed introduceret 😉 )

Kemi i hudplejeprodukter

De klassiske hvide cremer er typisk tyndet massivt op med vand. Vandet i sig selv giver plads til at bakterier kan udvikle sig, derfor er der brug for konserveringsmidler for at sikre en lang holdbarhed. Er du heldig og har fundet en creme hvor fedtfasen er en ærlig ren olie. Hvordan har producenten fået vandet og olien til at blive en homogen masse? Du har nok gættet det, men TADAAA… Der er brugt mere kemi. Så er der farve stoffer og parfumestoffer der typisk også er tilsat cremerne. Der er derfor flere årsager til at vælge hudpleje uden vand.

Du kan læse en kort forklaring på hvordan du optager hverdagskemi her.

Hvordan ser det ud med dine hudplejeprodukter?

Nu hvor du har læst med her til, så vil jeg gerne udfordre dig til at se konstruktivt på de produkter du har i dit hjem.

  • Hvor meget hudpleje har du?
  • Er der vand i?
  • Hvor mange ingredienser er der i?
  • Er der unødvendig farve og parfume i?
  • Kan din hudpleje i princippet spises?
  • Har du hudpleje uden vand?

Ren hudpleje

Du har måske regnet ud hvor jeg vil hen nu! Ovenstående snak om hverdagskemi, er en af årsagerne til at jeg i sin tid startede med at lave rene og naturlige hudpleje produkter. Når du vælger hudpleje til dig selv og din familie, så gør dig den tjeneste at bruge rene råvarer. Husk fokus på hvilken løsning du søger. For at øge smidighed og modvirke den tørre hud, der savner olie og fedt. Du optager en stor del af det du påfører din hud (selv kemien fra dit tøj). Jeg anbefaler dig at skrue ned for kemien og op for rene råvarer.

Hudpleje uden vand, der kan komme fra dit køkken!🌱

Når du vælger hudpleje, så tænk på hvad du ønsker for din hud.
Jeg ønsker en elastisk og smidig hud, der har let ved at hele.

Det er forskelligt om du er til at bruge rene olier eller om du foretrækker et blandet produkt med en cremet konsistens der yder flere formål på en gang.
Vil du gerne bruge rene olier, så kan de fleste olier i dit køkkenskab anvendes. I små mængder, da der jo ikke er vand i, som skal fordampe. Det er meget forskelligt hvilken type olie man kommer til at elske. Nogle er til olivenolie, nogle sværger til mandelolie og andre igen til kokosolie.

VIGTIGT! Spis hovedsageligt sundt og rent, hold dig hydreret ved at drikke vand, så kan din krop nemmere udskille affaldsstoffer naturligt.


Artiklen fortsætter under billedet

Jeg lavede min første rene og naturlige creme, fordi jeg gerne ville minimere den mængde kemi mine børn bliver udsat for.
Jeg lavede min første rene og naturlige creme, fordi jeg gerne ville minimere den mængde kemi mine børn bliver udsat for.

Den cremede hudpleje med flere gode egenskaber

Ønsker du som jeg en hudpleje uden vand der er lidt nemmere at dosere og nemmere at styre, specielt med børn i huset. Et cremet produkt der er rørt op med forskellige råvarer der arbejder sammen, kan være en fordel.
Jeg har designet en creme, der ikke kun skal være god for vores hud, men som også skal være sporbar i forhold til de påvirkninger råvarerne har på vores natur.
Det blev til den bivokscreme du kan købe her på siden. Cremen er baseret på grønpulje bivoks, som giver cremen en god konsistent og beskytter huden en anelse mod nogle af de påvirkninger den bliver udsat for. Den gode økologiske rapsolie også kaldt nordens oliven olie gør et godt trick med at øge smidighed og elasticitet. Den tørrehud vi ønsker at fugte får det olie den har brug for her igennem.
For at styrke helingsprocesserne der sker i huden hele tiden har jeg valgt at tilsætte god rå honning. Honning har i mange år haft rygte for at have helende og antiseptiske egenskaber. Derudover har vi en ren lanolin i cremen, som giver ekstra næring og pleje til huden.

💚Tag dig tid til at se på dine produkter. Tag stilling til hvad du har brug for og hvad du kan stå inde for. God fornøjelse!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få mere af dette.

Processing…
Success! du er på vores liste.

🎊Bonus! Du får en rabatkode, når du tilmelder dig Nyhedsbrevet🎊

Hudpleje fra Birkegården’s Sæberi 👇