Lanolin

Lanolin og de fantastiske hudplejende egenskaber

En voks mennesker i mange år har høstet fra fåreuld. Lanolin produceres i fårets hud og samspiller fantastisk med naturlige produkter og hudpleje. Det er det naturlige fedtsstof/voks der minder mest om vores egen naturlige hudfedt.

Find vores hudpleje med lanolin her: Bivokscreme – plejende og beskyttende

Naturligt gode hudpleje egenskaber

Lanolin har i mange år været brugt til pleje af hud. læber og ikke mindst brystvorter

Hudplejeprodukter med lanolin har store fordele for din hud og er specielt godt ved rødme, tørhed, eksem eller sart hud.
Lanolin er i sig selv blødgørende, fugtighedsgivende og fugtighedsbevarende, hvilket alle er egenskaber vi ønsker i vores hudpleje.
Desuden har det en antiinflamatorisk og antibakteriel effekt, hvilket styrker hudens naturlige hellingsprocesser.

Lanolin er med til at danne en barriere der forhindre huden i at udtørre, imens det fugter huden. Det er god til at trække ind i huden og arbejde sammen med huden om at blødgøre dybt, hvilket gør store forskelle for hud med både små og dybe revner, da det helbreder på et dybere niveau.

Brug bla Lanolinholdige produkter til:

  • Beskyttelse og nærende af tørhud
  • Hele sprukken hud
  • Lindring af hudsygdomme, som eksem, udslæt, psoriasis o.l.
  • Lindre kløe og rødme
  • Barriere creme mod kold, tør vinterluft
  • Hele revne og beskadigede læber
  • Reducerer smerter, hævelse og revner på bryst ved amning
  • Stryker helingen ved små skrammer og sår
  • God mod bleeksem

Lanolin og allergi

Man kan udvikle allergi overfor alt, hvilket selvfølgelig også gælder i dette tilfælde.
Lanolin kommer som jeg tidligere har skrevet fra får og det udvindes fra fårets uld. Derfor er det vigtigt hvordan fåret bliver holdt og hvad fårets uld bliver behandlet med. For tid tilbage blev får behandlet med en væske med noget skrap kemi i, som viste sig at gå i kontakt med lanolinen. Da dette blev brugt som hudpleje, oplevede mange at udvikle en allergisk reaktion over for Lanolinen.
I virkeligheden opstod denne allergiske reaktion overfor den kemi der havde bundet sig i lanolinen.

I dag bruger man ikke disse kemiske væsker til at behandle får for utøj længere og lanolin til kosmetiske produkter kommer igennem en finere renselses process.

Har man udviklet en kontaktallergi for lanolin, kan det vise sig som hudirritation eller eksem, ved kontakt. Har du mistanke om allergi, så kan du få de be- eller afkræftet hos din hudlæge.

Nogle påstår at Lanolinallergi kan forsvinde med tiden, hvis man afholder sig fra at bruge produkter med lanolin. Om dette skyldes den ændrede måde man holder får på eller om det er imunforsvaret der kan lære at det ikke er farligt alligevel, der må jeg være dig svar skyldig.

Bivokscreme uden lanolin

For at imødekomme mine kunder med allergi, tilbyder jeg lejlighedsvis at lave en specialproduktion af cremer uden lanolin.

Alle de øvrige råvarer der er i bivokscremen gør også underværker, det er hvertfald meget bedre end at påfører sig et produkt man er allergisk overfor. Om det er naturligt eller ej, så skal allergi tages alvorligt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så får du besked i din indbakke når du kan bestille en creme uden lanolin:

Tilmeld Nyhedsbrev

Få flere nyheder fra Birkegården’s Sæberi ved at tilmelde dig vores Nyhedsbrev.
Vi sender ca 1 mail pr uge.

Processing…
Success! Du vil nu modtage vores Nyhedsbrev